Antoryum, özellikle tropikal kökenli bu bitkidir ve evlerimizin ve dairelerimizin iç kısmına uyum sağlamakta bazen zorluk çektiğini bildiğimizden biraz özen gerektirir. Birkaç kurala uymanız koşuluyla iç mekanda antoryum yetiştirmek oldukça mümkündür. Bu açıdan detayları bilmek son derece önemli olmaktadır.
Genelde antoryum için doğru yer çok önemlidir çünkü onu ışığa ve güneşe maruz bırakmaya bağlı olarak daha iyi büyür ve daha uzun süre çiçek açar. Mümkün olduğu kadar fazla ışığın girmesine izin veren ancak doğrudan güneş ışığından kaçınan bir pencerenin yakınında beslemek çok daha ideal bir davranış olacaktır.
Antoryum Özellikleri
Bir antoryumun ideal sıcaklığı, bir evin veya apartmanın sıcaklığı ile idealdir. Çünkü tüm yıl boyunca 18 ila 21° arasında sıcaklığa uyumlu olmaktadır. Mayıs'tan Eylül'e kadar bitkiyi sorunsuz bir şekilde dışarı çıkarabilirsiniz, ancak geceler serinse, gece gece içeriye getirmekten çekinmeyin. Bir antoryumun, ortam havası ve nem ihtiyacı tolere edemeyeceği tek şey, iç mekanımızın kuru havasıdır.
Kışın ısıtma açıkken hava giderek daha az nemli olur ve bu durumda yapraklara düzenli olarak su püskürtmek önemlidir. Saksıyı her zaman nemli olan bir çakıl, kil çakıl veya çakıl yatağına da yerleştirebilirsiniz, bu bitki için mükemmeldir.
Antoryum Bakımı
İlkbahar ve yaz aylarında saksıda antoryum düzenli ama ölçülü olmalıdır. İdeali de toprak yüzeyde kuruyken bitkiyi sulamaktır. Bitki zarar görebileceğinden, özellikle sıcak havalarda çok uzun süre beklemeyin. Bölgenizdeki musluk suyu sertse, herhangi bir kaynak suyu seçin veya sulama için yağmur suyunu toplayın.
Çok soğuk su yerine ılık suyu tercih edin çünkü sıcaklık farkı antoryum için önemli strese neden olabilir. Sonbahar ve kış aylarında vejetatif dinlenme döneminde sulamayı biraz azaltabilirsiniz. Tekrar ve oda sıcaklığında su ile sulamak için toprağın birkaç santimetre üzerinde kurumasını bekleyin. Bitki yeniden büyüdüğünde, ilkbaharda sulamaya devam edebilirsiniz.