Banyo bitkileri arasında gösterilen Gardenya, açelya gibi bazı bitkiler çok az da olsa ışık istediklerinden banyolar için iyi bir seçenek olmayabilir. Çünkü ışık almayan, hiç penceresi olmayan banyolarda bu çiçekler mutlu olmazlar. Onları ara sıra evin güneş alan bir yerine götürmek gerekebilir. Bu da kişiler için zor olabilir. Bahsedeceğimiz 6 çiçekten dilediğinizi ya da dilediklerinizi banyo çiçeği olarak kullanabilirsiniz.
Barış Çiçeği
Yelken çiçeği olarak da bilinen bu çiçek doğrudan gelen güneş ışınlarından hoşlanmadığı gibi soğuğa da dayanamıyor. Yarı gölge ve gölge ortamlarda daha iyi büyüyor. Aynı zamanda nemi seviyor ancak çok sulanmaması gerekiyor. Kullandığınız suyun kireçsiz ve klorsuz olması gerekmektedir.
Kaletya Çiçeği
Diğer ismi Dua Çiçeği olan bu çiçek, direkt güneş ışığı istemese de kışın tam aydınlık ortam istediği için banyoda zorlanabilir. Ancak bazı kaletya türleri çok az ışık ile idare edebilir yalnız en önemli şartı nemli topraktır.
Paşa Kılıcı
Kuru ortamlara da uyum sağlayan Paşa Kılıcı'nın bakılması zor değildir. Yerini sevdiği takdirde arada sırada az bir güneş göstermek sureti ile kolayca büyütebilirsiniz.
Draçena
Banyo bitkileri arasında düşünebileceğiniz Draçena nemi sevdiği için banyo ortamında yaşayabilir. Kuru ortamda ki gibi yapraklarına nem püskürtmenize gerek yoktur. Yaz aylarında haftada iki, kış aylarında haftada bir defa sulamanız yeterlidir.
Kurdele Çiçeği
Bazılarının yaprakları düz bazılarının da yeşil beyaz çizgili olan bu çiçek, başka bir şey ile temas etmemeli.. Elimizi yapraklarına sürmemeliyiz. Sularken de klorsuz ve kireçsiz su kullanmalıyız.
Zamia Bitkisi
Bu bitkinin yapraklarından da anlaşılacağı üzere susuzluğa ve ışıksızlığa çok fazla ihtiyacı yoktur. Bu nedenle bitki yetiştirmeye başlamak isteyenler için banyo bitkileri arasında başlangıç bitkisi olabilir. Suyu az miktarda ve sık aralıklarla vermemeniz gerekir. Banyo bitkileri ile banyonuza hoş bir görüntü verebilirsiniz.