Bakımı En Kolay Bitkiler Nelerdir ?

Üye Olun. İlk Alışverişe Özel İndirim : salonbitkileri2024

 

bitki ara sepet

Bakımı En Kolay Bitkiler


Bakımı En Kolay Bitkiler

 

Evlerini çiçekle renklendirmek isteyenler, bakımı kolay bitkileri tercih etmektedir. Dayanıklı ve kuruması imkansız olan bakımı en kolay bitkiler iç mekanları renklendirmektedir. Salon Bitkileri ile hem evin havası, hem de ruh hali değiştirilmektedir. Bakımı kolay saksı çiçekleri, salonbitkileri.com adresinde bulunmaktadır. Büyümesi için orta seviyede su vermek yeterli olmaktadır.

 

 Doğallıktan uzak şehirlerde hayata az da olsa huzur veren bakımı en kolay bitkiler nefes alacak alan sağlamaktadır. Her ne kadar bakımı kolay olsa da doğru bir şekilde su vermek gerekmektedir. Kolay yetiştirilebilir bitkiler ile yeşil bir alana sahip olunmaktadır. Radyasyonu toplama özelliği bulunan bitkiler ile ev ve ofislere estetik bir boyut kazandırılmaktadır.

 

 Evlerde Kolay Yetiştirilebilen Bitkiler Hangileridir?

 

 Bir evde ne kadar fazla bitki varsa, ev o kadar güzel olmaktadır. Bakımları ihmal edilse bile küsmeyen ve canlı kalan bitkiler, her zaman yeşil gözükmektedir. Zarif görünümlü kılıç çiçeği, az ışıklı ortamlarda bile sağlıklı bir şekilde yaşamaktadır. Son dönemlerde moda olan deve tabanı, yerini severse kolay bir şekilde büyümektedir.

 

 Bitkilerini sıklıkla sulamayı unutanlar için salon sarmaşığı önerilmektedir. Hızlıca büyüyen salon sarmaşığı, evlere şık bir görünüm vermektedir. Işık koşullarına uyum sağlayabilen zeze çiçeği, aşırı susuz kalmadığı sürece büyümeye devam etmektedir. Dayanıklı ev bitkileri arasında yer alan barış çiçeği, geceleri oksijen ürettiği için yatak odalarında bulundurulmaktadır.

 

 Fazla Bakım İstemeyen Bitkiler Nelerdir?

 

 Evlerinde çiçek büyütmek isteyen ama bakım gerektirdiği için bu fikirden soğuyanlara, bakımı en kolay bitkiler önerilmektedir. Evlerinde bitki yetiştiren insanların diğer insanlara oranla daha az stresli olduğu tespit edilmektedir. Rengine hayran bıraktıran yılbaşı çiçeği, kış aylarında çiçek açmaktadır. Aydınlık yerleri sevdiği gibi gün ışığına maruz kalmaktan hoşlanmamaktadır.

 

 Pers kalkanı, çok az bakım gerektiren bitkiler arasında yer almaktadır. Rengi sayesinde evlerin daha canlı görünmesini sağlamaktadır. Bakımı kolay olduğu kadar güzel bitki olan kalanşo, hem içeride hem de dışarı büyütülmektedir. Oda sıcaklığına ve kuru ortamlara uyum sağlayan dikenler tacı, aydınlık ve güneşli ortamlarda çiçek açmaktadır.

 

 Bakımı Kolay İç Mekan Bitkileri Hangileridir?

 

 Her iç mekan bitkisinin ihtiyaç duyduğu bakım ve besin ihtiyacı değişiklik göstermektedir. Şehir yaşamında iç mekan bitkisi yetiştirmek zor olduğundan, bakımı en kolay bitkiler tercih edilmektedir. Halk arasında kaynana dili olarak adlandırılan paşa kılıcı, zehirli kimyasalların emilimini sağlamaktadır. Şans bambusu, bakımı en kolay iç mekan bitkileri arasında yer almaktadır.

 

 İç mekanların havasını temizleyen kurdele çiçeği, çok hızlı büyüme göstermektedir. Diğer bitkiler kadar canlı renge sahip olmasa da salon yaprağı bakımı kolay olduğundan tercih edilmektedir. Çok az emek harcayarak iç mekanlar yeşillendirilmektedir. Yüksek nem ve sıcaklığı seven dua çiçeği, karanlık ortamlarda büyümektedir. Şans ve refah getirsin diye iç mekanlarda para çiçeğine yer verilmektedir.

 

 Bakımı Kolay Bitkilerin Özellikleri Nelerdir?

 

 Bitki yetiştirmek isteyen ama kararsız kalanların en büyük endişesi bitkilerin bakım süresi olmaktadır. Bitkileri canlı ve diri tutma konusunda endişesi olanlar, bakımı en kolay bitkiler tercihinde bulunmaktadır. Görkemli duruşları ile ortama farklı bir enerji katan bitkiler, az suyla yetiştirilmektedir. Işık alan bir köşeye yerleştirip belirli aralıklar ile sulanması yeterli olmaktadır.

 

 Kötü hava koşullarında bile yaşayabilen bakımı kolay bitkiler, havayı temizlemektedir. Gündüz saatlerinde depoladıkları oksijeni, geceleri serbest bırakmaktadır. Az ışık alan loş ortamlarda bile bakımı kolay bitkiler yetiştirilmektedir. Herhangi bir budama işlemi gerektirmemektedir. Güçlü ve dayanıklı yapıları sayesinde düzensiz sulamada bile ölmemektedir.

 

 Bakımı Kolay Bitkiler Avantajları Nelerdir?

 

 Çocuk bakımı ve iş yoğunluğu gibi sorumluluklar, evde bitki bakımını zorlaştırmaktadır. Birçok kişi bitki yetiştirmek istese de bakıma zaman ayıramayacağı için bitki yetiştirmekten vazgeçmektedir. Estetik görünümü ve zahmetsiz bakımı ile evlerde kalıcı misafir olan birçok bitki bulunmaktadır. Tüm evi süsleyebilecek bakımı en kolay bitkiler devasa yapraklı olmaktadır.

 

 Kendine özgü kokulara sahip olan bakımı kolay bitkiler, susuzluk ve sıcak gibi engellere karşı dayanıklılık göstermektedir. Bitkilerin yaprakları tozlanınca nemli bir bez ile silmek yeterli olmaktadır. Bütün mekanlara uyum sağlayabilen bakımı kolay bitkiler, rüzgarlı ortamlarda dahi yetiştirilebilmektedir. Bilimsel çalışmalar bitkilerin stresi azalttığı ve üretkenliğe fayda sağladığını göstermektedir. İhmal etseniz dahi kendini yıpratmayacak bitkiler, kolay bakımlarından dolayı tercih edilmektedir.