Şeflera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Üye Olun. İlk Alışverişe Özel İndirim : salonbitkileri2024

 

bitki ara sepet

Şeflera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır


Şeflera Çiçeği Bakımı

 

Bir elin parmağına benzeyen görüntüsü ile öne çıkan şeflera çiçeği aynı zamanda farklı renklerdeki yapraklara sahiptir. Özellikle sarı ve yeşil ile beraber beyaz renkleri üzerinden güzel bir karışım gösterir. Farklı mekanlarda güzel bir dekoratif ve süs bitkisi olarak da yine geliştirmek mümkündür.

 

 Bulunduğu mekana aydınlatan ve daha güzel bir görüntü veren, yetiştirilen bitkilerden biridir. Bu bitki yetiştiren pek çok kişi ise şeflera çiçeği bakımı konusunda bilgi almaya çalışıyor. Adına bakılırsa basitçe bakımı yapabilecek ve güzel bir görüntü veren çiçekler içerisinde yer alır.

 

 Şeflera Çiçeğinin Suya İhtiyacı

 

 Bu çiçeğin suya ihtiyacı konusunda yapraklarının nemli kalabilmesi için üzerine su püskürtmek gerekir. Özellikle su püskürtme işlemi yaz aylarında daha sık şekilde yapılmalıdır. O zaman konusundaki haftada bir gün ihtiyacı olduğunu söylemek mümkündür. Ancak özellikle sulama gerçekleştirirken toprağın her kısmının ıslanmasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü bu sayede kökünün çok daha sağlıklı şekilde besin alabileceğinin eklemek gerekir.

 

 Çok rahat aylarda haftada iki kere sulama yapılabilir. Ancak söz konusu sonbahar ya da kış ayları olduğu zaman bunun haftada bire düşürülmesi gerekir. Bu doğrultuda sağlıklı ve uzun vadede güzel bir görüntü eşliğinde şeflere bitkisini yetiştirmek mümkündür. Su konusunda şeflera çiçeği bakımı için bu uygulamaları ele almak yeterlidir.

 

 Şeflera Bitkisinin Saksı Değişimi

 

 Şeflere bitkisi için saksı değişimi 2 veya 3 yılda bir yapılır. Ancak topukta veya bitkide bazı hastalıklar veya böceklenme görülürse, onu çok daha kısa bir zaman içerisinde gerçekleştirmek mümkündür. Saksı değişimi konusunda ise en uygun zaman şeflera çiçeği bakımı konusunda ilkbahar aylarıdır. Özellikle nisan ayı sahte değişimi için en uygun zamandır.

 

 Diğer yandan saksı değişimi yapılırken her defasında büyük bir saksıya geçmek önemlidir. Çünkü bu sayede kökleri ve gövdesi ile beraber yaprakların çok daha sağlıklı şekilde büyümesini olanak verilebilir. Aynı zamanda bunu gerçekleştirirken toprağa da güncellemek, yenilemek ve daha verimli hale getirmek önemli potansiyel teşkil eder.

 

 Şeflera Bitkisini Nasıl Konumlandırmak Gerekir?

 

 Şeftali bitkisini daha çok güneşe yakın alanlara konumlandırmak gerekir. Çünkü güneşe ihtiyacı olan ve bütün olarak Güneş alması gereken çiçekler arasında yer alır. Tabii sıcak alanlarda gölge veya yarı gölge alanları da yerleşebilir. O yüzden camı olan kapı kenarları veya pencere kenarlarına bu çiçekleri konumlandırmak mümkündür.

 

 Aynı zamanda ince uzun ve parmak gibi yapraklara sahip olduğu için, odanın köşe kısımlarını da yerleştirmek mümkün. Çünkü güzel bir dekoratif yapısı sağladığı için farklı mekanların havasını önemli oranda değiştirmektedir.

 

 Özellikle oda sıcaklığında durması en önemli hususlar arasında gelir. Aksi takdirde yapraklarını döken bir bitki olarak öne çıkar. Aynı zamanda bitkinin bulunduğu ortamda hava akımının olmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

 Şeflera Çiçeği Anlamı

 

 Özellikle şeflere çiçeği feng shui ile yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. Özellikle yaprak parmaklarım pozitif enerji ile beraber zenginliği çektiği bilinir. Aynı zamanda bolluk ve bereket ile şansa dayalı bir anlamı olduğunu söylemek mümkün. O yüzden birçok farklı mekanda bakılması ve yetiştirilmesi gereken önemli çiçek türleri içerisinde gelir.

 

 Şeflera Çiçeği Budaması Nasıl Yapılır?

 

 Genelde kış mevsiminin bitmesiyle beraber toprağın ısınmaya başladı ilkbahar aylarında şeflera çiçeği bakımı yapılır. Daha doğrusu bu dönemde budama gerçekleşir. O dönemde özellikle uzayan dallar dikkatli bir şekilde kesilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus bulunuyor. Bitki üzerinden kesilen dalların hava almamasına özen gösterilmelidir. Bu durumlar dahilinde şeflera çiçeği bakımı yapılarak bitki çok daha sağlıklı şekilde yetiştirilebilir.