Çiçekler Hakkında Bakım Sulama ve Budama İşlemleri

Üye Olun. İlk Alışverişe Özel İndirim : salonbitkileri2024

 

bitki ara sepet

Çiçekler Hakkında


Çiçekler Ve Bakımları Hakkında Bilgiler

 

Çiçek kullanımı ve tercih edilmesi her dönemde oldukça popülerdir. Yalnızca özel günlerde alınan hediyeler olarak değil, çeşitli alanlarda dekorasyon amaçlı da son derece yaygın olarak kullanılır. Hem ülkemizde hem de dünyada birçok çiçek çeşidi vardır.

 

 Çiçeklerin bakımları doğru yapılırsa uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Hem görsel olarak güzellik katan hem de insana bir uğraş getiren çiçekler, insanlara mutluluk ve pozitif enerji de vermektedir.

 

 Çiçek Türleri

 

 Bitki ve çiçek türleri için bir sayı vermek elbette mümkün değildir. Henüz keşfedilmemiş ve isimleri bulunmamış da birçok çiçek vardır. Ancak günümüzde yaygın olarak tercih edilen çiçek türlerinden bazıları şunlardır:

 

 Gül

 

Lale

 

Karanfil

 

Zambak

 

Orkide

 

Kasımpatı

 

Nergis

 

Sümbül

 

Nilüfer

 

Açelya

 

Akasya

 

Şans Bambusu

 

Begonya

 

Bonsai

 

Menekşe

 

Leylak

 

Papatya

 

Şebboy

 

 Olarak sayılsa da aslında daha pek çok çiçek vardır. Bunların birçoğunu saksıda ve evde yetiştirmek de mümkündür. Çiçekler hakkında doğru bilgiler edinerek, doğru şartlarda ve doğru şekilde bakılmaları ile oldukça canlı ve güzel olarak uzun yıllar yaşarlar.

 

 Çiçek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Günümüzde birçok alanda çiçekler kullanılmaktadır. Ancak bunların hepsi doğru bakılamamaktadır. Çiçek almaya ve bakmaya karar vermeden öncede çiçekler hakkında yeterli bilgiye sahip olunması da oldukça önemlidir.

 

 Aksi takdirde kısa sürede kuruyan ya da yaprakları dökülen çiçekler elde edersiniz. Her çiçeğin kendine göre bazı püf noktaları vardır. Örneğin bazı çiçekler direkt olarak güneş ışığı alacakken bazılarının güneş ışığında durmaması gerekir. Alacağınız ya da tercih edeceğiniz çiçek türüne göre bunlara bakarak ve öğrenerek karar vermeniz önemlidir.

 

 Dekorasyon Olarak Çiçek Kullanımı

 

 Çiçek kullanımı birçok alanda sıkça görülür. Çiçekler genelde kapalı alanlarda dekor amaçlı kullanılır. Ortamda dekorasyon eksikliğini gidermek isteyenler diğer dekor parçalar yerine birbirinden şahane saksılarda bulunan çiçekleri tercih ederler. Birbirinden çeşitli renkte ve modelde olan bu çiçekler tercih edilerek her konsepte ve modele uygun olarak kullanılır.

 

 İster büyük ayaklı saksıları tercih edebilirsiniz isterseniz de daha küçük saksıları çeşitli eşyaların üzerinde tercih edebilirsiniz. Dekor amaçlı olarak çiçek tercih ederken tercih ettiğiniz çiçekler hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız da oldukça önemlidir.

 

 Çiçekler Hakkında Püf Noktalar

 

 Çiçek bakımı, doğru öğrenildiğinde oldukça kolaydır. Bunun için bakmak istediğiniz çiçekler hakkında bakım bilgilerini öğrenmeniz gerekir. Çünkü her çiçek türünün su ihtiyacı, nem ve ışık ihtiyacı, toprak bakımı ya da saksı değişimi farklıdır. Çiçek bakımında su verilmesi gereken zaman iyi öğrenilmelidir.

 

 Genelde aynı saatte su verilmesi oldukça önemlidir. Suyu aşırı vermek bitkinin köklerini çürütür. Eğer doğrudan güneş almaması gereken bir çiçekse, evde konumu ona göre ayarlanmalıdır. Bir diğer konu ise çiçeklerin saksı değişimleridir.

 

 Hızlı büyüyen çiçeklerin her bahar saksılarının mutlaka bir boy büyümesi gerekir. Aynı zamanda her yıl bir miktar toprak eklemesi de yapılmalıdır. Bu sayede çiçekler daha uzun ömürlü olacak ve solmayacaktır. Tüm bu bilgiler ışığında çiçekleriniz şahane görünümleri ile ortamda dikkat çekecektir.

 

 Dekor Amaçlı Çiçek Nereden Alınır?

 

 Siz de ortamlara görsel güzellik katmak için çiçekleri tercih edecekseniz yapmanız gereken güvenilir bir yerden çiçekleri temin etmektir. Salon Bitkileri her türlü çiçek ve bitki konusunda hizmet veren başarılı firmalardan biridir. Web sayfasında yer alan birbirinden çeşitli canlı ve taze çiçekleri seçerek siparişinizi verebilirsiniz.

 

 Aynı zamanda farklı saksı ve aranjmanlara sahip çiçeklerden de seçerek hem başarılı hem de farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Çiçekler hakkında ya da siparişlerinizle ilgili daha fala bilgi almak için web sayfasından iletişime geçebilirsiniz.