Her tür bitki koridor bitkileri kategorisine girebilir. Koridor bitkileri kategorisinden dilediğiniz bitkiyi alıp evinizin koridorunu süsleyebilirsiniz.
Koridor Bitkileri Hangileridir ve Özellikleri Nelerdir?
Kar beyazı spatifilyum diğer adıyla barış çiçeği, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı. Bu yüzden de bu bitkiyi yetiştirmek için koridorlar en doğru yerlerdir. Barış çiçeğinin yapraklarına sıcak havalarda haftada dört beş gün, soğuk havalar da ise bir veya iki defa su sıkmak yeterli olacaktır. En çok çiçek verdiği dönemler ise ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.
Antoryum çiçeği normalde sabah güneşi görmesi gereken bir çiçektir. Hatta kış aylarında soğuk havalarda büyüyebilmesi için ısıya ihtiyacı vardır bu yüzden de kesinlikle en doğal ısı kaynağı güneşi görmesi gerekmektedir. Fakat bu çiçek biraz ilgi ister, alması gereken güneş ışığı günde üç veya dört saattir daha sonra güneş almayan bir odaya konulmalıdır. Bu dört saatlik güneş alım esnasında da güneş ışığı tül veya benzeri bir materyalle filtrelenmiş olursa iyi olur.
Orkide de güneş sevmeyen çiçekler arasındadır, hafif güneş alan koridorlarda çok iyi bakılabilir orkideye. Orkide doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa çiçek açmaz, önceden açmış çiçekleri de güneşe maruz kaldıklarında solarlar. Ancak tamamen karanlık ortamlarda da hiç güneş açmazlar, hafif loş, birazcık ışık olan koridorlar orkidelere göredir.
Difenbahya Camilla çiçeği, alaca ve küçük yapraklara sahip bir bitkidir. Çiçek açan bir bitki değildir. Bu çiçek açmayan küçük yapraklı sevimli bitkinin bakımı çok zor değildir. Camilla'nın toprağı kurumadığı sürece çok sulama yapmaya gerek yoktur. Toprağı nemli kalacak aralıklarla sulanması yeterlidir. Camilla güneşe ihtiyaç duymaz, hafif loş bir koridorda veya ortamda problem olmadan büyüyüp gelişebilir.
Koridor bitkilerine https://www.salonbitkileri.com/koridor-bitkileri/ linkinden ulaşabilir, dilediğinizi sipariş verebilirsiniz.