Benjamin Ficus Yetiştirilmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Değişime kolay uyum sağlayamayan ve bulunduğu ortama zor alışan bir bitki türüdür. Bu sebeple benjamin ficus yetiştirirken önemle dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:
1- Işığı dolaylı yoldan alması gereklidir.
2- Yılın her mevsiminde oda sıcaklığında yetiştirilmelidir.
3- Bulunduğu yerde hava akışının az olması gerekir.
4- Sıcaklar başlamadan ilkbahar aylarında saksı değişimi yapılmadır.
5- Bitkinin gelişimi açısından belirli dönemlerde budama işlemi yapılmalıdır.
6- Soğuk havalarda haftada bir kez oda sıcaklığındaki su ile sulama yapılmalıdır, sıcak havalarda ise haftada bir kaç kez sulama yapılmalıdır.
Benjamin Ficus Bitkisinin Özellikleri Nelerdir?
Benjamin Ficus, bulunduğu ortama hoş bir koku vermesiyle bilinmektedir. Ruhsal açıdan rahatlatma etkisi bulunan bu bitkilerin dekoratif amaçlı kullanılması yanında ortamdaki gürültüyü emici özelliği de bulunmaktadır. Özellikler soğuk kış aylarında birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği vardır. Hafızayı güçlendirirken aynı zamanda motivasyon kaynağıdır.
Benjamin Ficus Bitkisinin Zararı Var mı?
Benjanim Ficus bitkisinin kanıtlanmış bir yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Ancak yaprakları kırıldığında ortaya çıkan sütün, el, yüz veya yara gibi yerlere teması durumunda hızlıca bol suyla yıkanılması gerekmektedir.
Ancak bu sütün içeriğindeki bileşenler bazı evcil hayvanlar için tehlikeli olabilmektedir. Yaprakları havyanlar tarafından yutulduğunda kusma, ishal veya uyuşukluk gibi yan etkilere sebep olabilmektedir. Dolayısıyla evcil hayvanları bu bitkiden uzak tutmakta fayda vardır.
Benjamin Ficus Ne Kadar Büyür?
Bitkinin yetiştirildiği ortam doğrultusunda 35 metreye kadar büyüdüğü bilinmektedir. Ancak ev ve ofislerde saksı içinde yetiştirildiğinden saksının boyutuna göre 3 metreye kadar uzayabilmektedir. Bitki toprağına gübre takviyesi yapmak bitkinin hızlı büyümesine yardımcı olacaktır.