Mutfak Bitkisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mutfak evin en önemli odalarının başında gelir. Özellikle evde yemek bu odada yapıldığı için buraya alacağınız bitkinin çok büyük olmamasına dikkat etmekte fayda var çünkü eliniz kolunuz çarpabilir. Ayrıca mutfakta ocak ve aspiratör gibi eşyalar devamlı olarak çalıştığından sıcağa çok duyarlı bitkileri tercih etmemek gerekir. Mutfak bitkileri bakımı daha kolay, aşırı hassas olmayan bitkilerden seçilirse daha rahat edersiniz.
Mutfak Bitkileri Nelerdir ve Bakımı Nasıl Yapılır?
1- Yasemin Çiçeği: gelin mumu çiçeği, gelin buketi de denilir. Çok güzel kokar ve bulunduğu ortama da kokusunu yayar böylece ortama güzel bir hava verir.
İlkbaharda çiçek açar ve kış geldiğinde çiçeklerini dökmeye başlar. Bu çiçek mutfaktaki yemek kokusunu bastırıp, mutfağınızın daha güzel kokmasına da yardımcı olur.
Yasemin çiçeği nemli ortamlarda yetiştirilir. Çiçek açıktan sonra sulamanız gerekir, toprağı nemli kalırsa çiçekleri solmaz.
2- Dua Çiçeği: dua bitkisi denir. Bu çiçeğin dış görüntüsünü çok beğeneceksiniz çünkü bu çiçeğin orijinali yağmur ormanları olduğu için egzotik bir görüntüye sahiptir. Mutfak ortamı için harika bir çiçektir çünkü dua çiçeği de nemi çok sever.
Nemli ve sıcak odalarda bakılması önerilir bu yüzden de mutfak dua çiçeği için harika bir ortamdır. İlkbaharın başından sonbaharın sonuna kadar haftada bir veya iki kere sulamanız yeterlidir.
3- Orkide: çok zarif bir bitki olduğu için çok dekoratiftir. Güzel kokusu mutfakta pişen yemeklerin kokusunu da bastıracaktır. Nemden etkilenmez hatta nemi sever. Bu yüzden mutfak ortamı tam orkidelere göredir. Eğer bakımını güzel yapabilirseniz üç ayda bir çiçek açacak ve size minnetini gösterecektir. Ayrıca orkidenin başka renklerde de çeşidi bulunur. Mutfağınıza en sevdiğiniz renkte orkideyi koyabilirsiniz.
Orkidenin haftada iki kere sulanması gerekmektedir ve doğrudan güneşe maruz kalması yapraklarına zarar vereceği için güneş ışığından biraz uzak tutulması faydalı olacaktır.