Maranta Bitkisi Çeşitleri Aynı Gün Teslimat

Üye Olun. İlk Alışverişe Özel İndirim : salonbitkileri2024

 

bitki ara sepet

Maranta


Maranta Bitkisi 

 

Maranta bitkisi; damarları, benekleri ve çeşitli renklerde ters yüzler sunan dekoratif yapraklarıyla beğeni toplayan bir bitki türü olmaktadır. Yoğun, rizomatöz yığınlarda büyümüş oldukları nemli ormanlarda yer almaktadır.

 

 Maranta Bitkisi

Sıralama
Fiyat Aralığı

 Gündüzleri yayılan ve geceleri dik olan yaprak dökmeyen özellikte olmaktadır. Aynı zamanda eliptik yapraklarla ve boru şeklinde, çift dudaklı beyaz çiçeklerin ince kümeleri şeklinde çiçek açan dikkat çekici bir yaz ile karakterize edilirler.

 

 

 Genel olarak satın alınan maranta bitkisi iç mekanlarda, evde, verandada veya sıcak seralarda yetiştirilir. Çünkü 15°C'nin üzerinde sıcaklıklara ihtiyaç duymaktadırlar. Akşamları kıvrık yapraklarını çağrıştırmak için genellikle uyuyan ya da dua eden bitki olarak adlandırılan maranta satış için en yaygın bulunanlardandır. Bazı çeşitler için elle boyanmış gibi görünen dekoratif yaprakları ile çok harika bir görünüme sahiptir.

 

 Genelde maranta tüm yıl boyunca satılmaktadır. Kış döneminde satın alırsanız taşıma sırasında soğumaması için birkaç önlem almanız yeterli olacaktır. Bakım süreçlerinde çok kuru bir alt tabaka, yaprakların sarkmasına ve sararmasına neden olur. Çok ıslak olan bir alt tabaka da yapraklarda kahverengi lekelerin oluşmasına neden olur ve hatta kökleri de çürütebilir.

 

 Maranta Bitki Bakımı

 

 Genelde maranta bitkisi iyi yetiştirme koşullarında hızla büyür. Uzun yaprak saplarına yerleştirilmiş yapraklar eliptik, obovat bir şekle sahiptir ve yaklaşık on santimetre uzunluğundadır. Maranta, süspansiyon halinde olduğu gibi bir tencereye de yerleştirilebilir.

 

 Sulamadan sonra çok fazla nemin devam etmesini önlemek için çok büyük değil ve yayılma alışkanlığını korumak için uygun kap seçilmesi çok önemlidir. Derin olmasında da gerek yok, maranta bitkisinin lifli kökleri yüzeyseldir.

 

 Aydınlık bir konuma ancak doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde konumlandırabilirsiniz. Aksi takdirde yapraklar solgunlaşır. Bir perdeyle filtrelenmedikçe güneşli pencerelere ve radyatörlerin yakınlarına koymaktan kaçının. Kışın, iç mekan bitkilerinin çoğu için geçerli olan durum, daha fazla ışık alması için bitkiyi pencerelere yaklaştırın.

 

 Yaprakları taze ve parlak tutmak ve tozdan uzak tutmak için günlük buğulama yapın. Bu bitki kuraklıktan muzdarip bir bitki olduğu için, yapraklarının kahverengi kenarlarından tanınabilir. Ekim ayından itibaren, sulamayı haftada bire düşürün ve merkezi ısıtma odadaki havayı kurutmadığı sürece püskürtmeyi de bırakın.